
Kyselice je tradiční vydatná valašská polévka s brambory, zelím, uzeným masem a smetanou. Zdálo by se tedy, že recept je dán poměrně přesně. Ale, stejně jako u jiných pokrmů, tomu tak samozřejmě není. Každá kyselice chutná jinak, někdo ji má sladší, někdo kyselejší, někdo do ní dává klobásky, jiný maso z uzených žeber, další dokonce přidává i houby…
A jaká je ta vaše? Že vynikající? Pokud jste o tom přesvědčeni vy i vaše rodina, přihlaste ji do soutěže, kde její chuť zhodnotí desítky lidí. A pokud není úplně skvělá, přihlaste se také, ať ji můžete porovnat s konkurencí, a ještě se dobře pobavit. Pro autory těch nejúspěšnějších, které budou nejvíce chutnat, je připravena Cena poroty a Cena veřejnosti.
Aby se dostalo na co nejvíce hodnotitelů, kteří budou polévky ochutnávat, je potřeba uvařit minimálně 4 litry kyselice, a přinést ji do Kulturního centra Vizovice nejpozději do 16 hodin v den konání akce. Pokud dopravíte soutěžní vzorek o den dříve, nevadí, k dispozici jsou chladničky.
Je však nutno přihlásit se do soutěže dopředu na telefonním čísle: 734 273 434 nebo e-mailem na adrese: infocentrum@kcvizovice.cz. Na těchto kontaktech získáte i podrobnější informace.
Účastníci soutěže získávají rezervaci na dvě místa v hlavním sále Kulturního centra Vizovice, kde se bude konat přehlídka gajdošských kapel a sborů. Odtud tedy název programu Gajdy a zelé, živobytí celé!
Jiří Žůrek
PR manažer